BACH-VIRÁGTERÁPIA 

esszencia készül
Gyógyítsa lelkét a virágok esszenciáival !

MA MÁR NEM KÉRDÉS, HOGY A LEGTÖBB BETEGSÉGNEK LELKI OKA IS VAN.
A BACH-VIR
ÁGTERÁPIA A LELKI EGÉSZSÉGET KÍVÁNJA VISSZAÁLLÍTANI.

A színpompás tavaszi virágmezőket szemlélve, keveseknek jut eszébe: a növények bizony sokkal több titkot rejtenek, mint sejtenénk.

Fülöp Timi, akit Szűcs Judith lányaként ismert meg az ország, is jól tudja ezt. A csinos kislányból gyönyörű nő lett, aki mára saját karrierbe kezdett: hivatását a Bach-virágterápiában lelte meg.

„Mindig befelé figyelő ember voltam, soha nem a felszín érdekelt, hanem az emberek lelki világa. Sokan csak a testükkel azonosítják magukat, pedig egy embert csak a test, a lélek és a szellem egységében lehet kezelni. A Bach-virágterápia abból indul ki, hogy a betegségek lelki alapon jönnek létre, és ha a lelki oldalt nem kezeljük, akkor nem lesz hatékony az orvosi gyógymód - magyarázza Timi. - Az egyórás beszélgetés során kiderítem, mi a probléma. Ez alapján következtetek a lelki okokra. A harmincnyolc különböző virágesszenciából kiválasztom azt az öt-hatot, melyekből megalkotom a szerintem megfelelő elegyet. A cseppeket szájon át kell bevenni, és általában egy hónapon át szedni. A következő alkalomra rendszerint változik a paciensek állapota, így más keveréket kapnak. Olyan ez, mint amikor a hagymáról fejtjük le a rétegeket: a kezelések során egyre mélyebb problémákhoz jutunk el Az egésznek a belsejében pedig általában egy olyan karakterhez köthető tulajdonság vagy állapot húzódik meg, amivel az embernek egész életében dolga van. Így a cseppeket akár hosszú évekig is használhatják."
Sokan kezelik magukat gyógyszerek helyett gyógynövényekkel. A Bach-virágterápia azonban a növényeknek egészen más tulajdonságait használja fel, mint a gyógynövénytan.
„A virágterápia alapvetően a virágok energiájával dolgozik. Ez nem egy gyógynövény-terápia, semmi köze a növényi hatóanyagokhoz. Ezek olyan növények, amiknek különleges energiájuk van, ezt használjuk ki, és így tudnak lelki szinten hatni - mondja Timi. - Az anyukámnak, a családomnak, a barátaimnak is szoktam segítséget adni, de akkor igazán hatékony ez a módszer, ha valaki magától jön hozzám, hiszen már az is egy fontos döntés: az ember elhatározza, hogy változtatni akar."

Sokan kezelik magukat gyógynövényekkel. A Bach-virágterápia a növényeknek egészen más tulajdonságait használja, mint a gyógynövénytan.

De orvoshoz is tessék elmenni!

Dr. Edward Bach

MI AZ A BACH-VIRÁGTERÁPIA?

A módszert az 1930-as években dr. Edward Bach fejlesztette ki. A homeopátiás gyógyítás egyik elismert formája, a testi tüneteket figyelmen kívül hagyja, és csak a lélekre koncentrál. Harmincnyolc különböző, vadon élő virágot használnak (például iszalagot, vadalmát, bükkfát, vadgesztenyerügyet, magyalt, szilfát, nebáncsvirágot, gyertyánt, vadrózsát, békaliliomot), mindegyik egy-egy kedélyállapottal társítható. A rendszer jól átlátható, gyerekek számára is alkalmazható, túladagolás pedig nem lehetséges.

Forrás: Story a sztármagazin - XIX. évfolyam - 12. szám - 2016. március 24.
Rovat: Női extra *
egészség  * növénytitok